Начин на приготвяне
Бутчетата и крилцата се почистват, измиват и отцеждат.
Прехвърлят се в плик за печене, поръсват се със червен сладък пипер, лют червен пипер, чесън на прах, кимион, черен пипер и съвсем малко сол.
Добавя се бирата, соевият сос, водата и маслото, нарязано на кубчета.
Оставят се в завързания плик поне 30 минути да поемат от маринатата. След което се слагат във фурна за около 50-60 минути на 180 градуса, но най-добре да ги наблюдавате, защото всяка фурна е различна.
15 минути преди да ги извадите от фурната, извадете тавичката и внимателно обърнете плика с месото, след което го върнете обратно за 10-15 минути.
Сервирайте с резени лимон и задължително с халба бира.
Пияните пилешки парти бутчета и крилца на фурна са готови.
Коментари