Саварини Охлюви

10/11/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 131
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в затоплена мляко. Прибавете захарта, малко сол и брашно, така че да се получи кашица, която оставете да втаса.

След като втаса, прибавете маслото, яйцата, от които отделeте 1 белтък и брашно, колкото поеме, за да се получи твърдина на козуначено тесто.

Разделете тестото на две топки, всяка от които разтопете на квадратен лист със страна около 30 см. Намажете двата листа с предварително оставения и разбит белтък и поръсете с орехите, размесени с ванилията.

Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см.

Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата.

Щом възври, свалете го от огъня и го оставете да почива 10 минути. Залейте напълно изстиналите саварини.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар