Саварини Охлюви

10/11/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 377
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в затоплена мляко. Прибавете захарта, малко сол и брашно, така че да се получи кашица, която оставете да втаса.

След като втаса, прибавете маслото, яйцата, от които отделeте 1 белтък и брашно, колкото поеме, за да се получи твърдина на козуначено тесто.

Разделете тестото на две топки, всяка от които разтопете на квадратен лист със страна около 30 см. Намажете двата листа с предварително оставения и разбит белтък и поръсете с орехите, размесени с ванилията.

Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см.

Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата.

Щом възври, свалете го от огъня и го оставете да почива 10 минути. Залейте напълно изстиналите саварини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар