Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа и го разбъркваме със сухата мая, солта и захарта. Правим кладенче.
Биволското мляко разбъркваме със водичката (леко затоплена) и сипваме в кладенчето.
Замесваме гладко средно меко тесто, което да не лепне за плота и ръцете ни. Оформяме топка, намазняваме я обилно и връщаме в купата. Оставяме да втаса на топло за 1 час, покрито с чиста кърпа.
Втасалото тесто разточваме на тънка, кръгла кора (но не прекалено) и с остър нож изрязваме ленти от приблизително 3 см. При мен се получиха точно 8, колкото и кифлички трябва да станат.
Наденицата (2 бр. от по 100 г всяка) режем надлъжно на две, а после напречно на още две части, от което ще получим 8 парченца.
Взимаме лентичка тесто и я увиваме около всяко парче наденичка. Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене, и оставяме повторно кифличките на топло за 30 минути, докато удвоят обема си.
Разбиваме яйцето с малко олио и водичка и внимателно, без да притискаме, мажем повърхността, а отгоре поръсваме семената и дивия лук.
Слагаме в загрята на 130 градуса фурна, като веднага я увеличаваме на 190. Печем 20-25 минути или до желания от вас загар.
Щом извадим от фурната, напръскваме леко с водичка и покриваме за кратко.
Топли или вече изстинали, солените кифлички са еднакво вкусни и ароматни!
Солените кифли с биволско кисело мляко и наденица са готови.