Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени кифли с биволско кисело мляко и наденица

Солени кифли с биволско кисело мляко и наденица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Солени кифли с биволско кисело мляко и наденица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ето кифли, които могат да накарат колената на всеки мъж да омекнат от желание да ги опита"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г + за доизмесване
  • биволско кисело мляко - 3 - 4 с.л. с връх
  • вода - 110 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • наденица - 200 г варено - пушена (2 бр.)
  • яйце - 1 бр. за намазване
  • слънчогледово семе - за поръсване
  • тиквено семе - за поръсване
  • див лук - за поръсване, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и го разбъркваме със сухата мая, солта и захарта. Правим кладенче.

Биволското мляко разбъркваме със водичката (леко затоплена) и сипваме в кладенчето.

Замесваме гладко средно меко тесто, което да не лепне за плота и ръцете ни. Оформяме топка, намазняваме я обилно и връщаме в купата. Оставяме да втаса на топло за 1 час, покрито с чиста кърпа.

Втасалото тесто разточваме на тънка, кръгла кора (но не прекалено) и с остър нож изрязваме ленти от приблизително 3 см. При мен се получиха точно 8, колкото и кифлички трябва да станат.

Наденицата (2 бр. от по 100 г всяка) режем надлъжно на две, а после напречно на още две части, от което ще получим 8 парченца.

Взимаме лентичка тесто и я увиваме около всяко парче наденичка. Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене, и оставяме повторно кифличките на топло за 30 минути, докато удвоят обема си.

Разбиваме яйцето с малко олио и водичка и внимателно, без да притискаме, мажем повърхността, а отгоре поръсваме семената и дивия лук.

Слагаме в загрята на 130 градуса фурна, като веднага я увеличаваме на 190. Печем 20-25 минути или до желания от вас загар.

Щом извадим от фурната, напръскваме леко с водичка и покриваме за кратко.

Топли или вече изстинали, солените кифлички са еднакво вкусни и ароматни!

Солените кифли с биволско кисело мляко и наденица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: