Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Панирани кашкавалени пръчици на фурна

Панирани кашкавалени пръчици на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Панирани кашкавалени пръчици на фурна
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Добре изстудена бира търси панирани кашкавалени пръчици за неангажираща връзка"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - около 100 г за овалване
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.л. смлени
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - пресен или сух
  • краставица - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на тънки дълги пръчици. Желателно е да е по-стар и корав, а ако не разполагате с такъв, може да приберете пръчиците във фризера, за да стегнат.

Пръчиците се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес, отново в галетата и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичат се около десетина минути на средна решетка и включен вентилатор в предварително много добре загрята фурна на 220 градуса, а след като са готови, се изваждат веднага върху домакинска хартия, за да останат хрупкави.

За сосчето киселото мляко се разбива с майонезата, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, сух копър и сол на вкус.

Добавя се обелената и настъргана на ситно ренде краставица и се разбърква хубаво.

Към всяка порция паниран кашкавал се сервира в купичка или чашка и от чесновото сосче.

Панираните кашкавалени пръчици на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: