Начин на приготвяне
Обелваме и почистваме дюлята и я настъргваме с едрата страна на ренде. Трябва ни 1 много голяма дюля.
Пресяваме брашното със сито в купа и вътре слагаме бакпулвера и разбъркваме. В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта. После слагаме вътре олиото и млякото и продължаваме да разбиваме продължително до жълта гъста смес.
Постепенно слагаме вътре брашното и разбъркваме с миксера.
Смиламе ореховите ядки. Слагаме вътре орехите и настърганата дюля и разбъркваме. Най-накрая за аромат слагаме и канелата и объркваме много добре да се смеси всичко.
Намазваме с масло тава и набрашняваме. Изсипваме кашата, разпределяме и заглаждаме.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсваме сладкиша, след като изстине, с пудра захар и режем на парчета. Хапваме с кафе.
Да ви сладко!
Дюлята предава страхотен аромат!
Коментари