Начин на приготвяне
В купа смесваме двата вида брашно.
Разбиваме яйцата с миксер заедно с меда и олиото. Добавяме цеденото кисело мляко и ванилията и разбиваме още малко.
Содата смесваме с оцета и добавяме към сместа. Постепенно добавяме сместа от брашно и разбъркваме.
Омесваме меко тесто и го разточваме на тънка кора. Изрязваме кръгчета и ги подреждаме в тава с незалепващо покритие. Печем в загрята фурна за около 20 минути.
Смесваме заквасената сметана с пудрата захар и с този крем слепваме сладките две по две.
Брашното от рожков е тъмно на цвят и придава този наситен шоколадов цвят.
Малчуганите спокойно могат да си хапват тези сладки, които изглеждат толкова шоколадови, но са без какао, а в същото време са здравословни и полезни.
Фалшивите шоколадови сладки за деца са готови.