Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Сладки крекери със стафиди, орехи и канела

Сладки крекери със стафиди, орехи и канела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сладки крекери със стафиди, орехи и канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
40
"Не може да не се усмихнете, щом чуете, че днес ще приготвяме сладки крекери със стафиди, орехи и канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 285 г
  • кафява захар - 120 г
  • захар - 100 г бяла
  • яйце - 1 бр. размер L
  • стафиди - 25 г
  • орехи - 30 г смлени
  • овесени ядки - 1 - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • ябълков сок - 1 с.л., прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбиваме мекото масло и двата вида захар. След като сместа побелее, добавяме яйцето и ябълковия сок.

В друг съд смесваме сухите съставки - брашно, бакпулвер, щипка сол, овесените ядки, канелата, стафидите, смлените орехови ядки.

Смесваме и разбъркваме добре сухите съставки с маслената смес. Разбъркваме добре до получаването на меко тесто.

Увиваме го в свежо фолио и го прибираме в хладилника за 24 часа. Върху набрашнен плот поставяме тестото, като го разточваме на тънък правоъгълник.

Отгоре поръсваме с още малко брашно, за да не лепне. С остър нож изрязваме квадрати, които прехвърляме върху тавичка с хартия за печене.

Печем за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса до зачервяване. Оставяме се да се охладят напълно, преди да махнем от тавата.

Когато са още топли, те са изключително меки и чупливи.

Много подходящо допълнение за крекерите е дюлевото сладко.

Сладките крекери със стафиди, орехи и канела са готови.

Адаптирано от блога на Ирина Купенска

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: