Начин на приготвяне
В подходяща купа разбиваме мекото масло и двата вида захар. След като сместа побелее, добавяме яйцето и ябълковия сок.
В друг съд смесваме сухите съставки - брашно, бакпулвер, щипка сол, овесените ядки, канелата, стафидите, смлените орехови ядки.
Смесваме и разбъркваме добре сухите съставки с маслената смес. Разбъркваме добре до получаването на меко тесто.
Увиваме го в свежо фолио и го прибираме в хладилника за 24 часа. Върху набрашнен плот поставяме тестото, като го разточваме на тънък правоъгълник.
Отгоре поръсваме с още малко брашно, за да не лепне. С остър нож изрязваме квадрати, които прехвърляме върху тавичка с хартия за печене.
Печем за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса до зачервяване. Оставяме се да се охладят напълно, преди да махнем от тавата.
Когато са още топли, те са изключително меки и чупливи.
Много подходящо допълнение за крекерите е дюлевото сладко.
Сладките крекери със стафиди, орехи и канела са готови.
Адаптирано от блога на Ирина Купенска