Медени крилца със сусамово семе

Пламена
Пламена
Новак
29/10/2010
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 925
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 гр.
  • сусамово олио - 1/4 ч. л.
  • царевично нишесте - 2 с. л.
  • олио
  • мед - 3 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • сусам - 2 с. л.
  • яйца - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути.

Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното. Потапя се в тестото и се пържи в сгорещена мазнина до златисто.

Пилешките крилца се поставят върху кухненско руло да се отцедят. Мазнината от уока се изхвърля.

В уока се поставят мед, лимонов сок и се подгрява на умерен огън. Постепено се добавят изпържените крилца.

Когато месото бъде покрито изцяло с меда, внимателно се изважда и се нарежда в чиния. Поръсва се със сусам.

Сервира се горещо.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Гери
Гери
16.01.2016 06:43
Що за език използва този сайт? Трябва ли всеки да знае какво е "колон" и "уок"? Защо не използвате нормален български език!
2
0
stanisllava
stanisllava
06.05.2013 10:40
Поздравления за най-неграмотно написаната рецепта!А тестото как се приготвя само един Бог знае!
2
0
Борис
Борис
24.02.2013 18:28
"Приготвя се тестото..." Защо не пише как е приготвя това тесто?
2
0