Солени кифлички със сирене и магданоз
Slane kiflice sa sirom i peršunom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени кифлички със сирене и магданоз

Солени кифлички със сирене и магданоз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Солени кифлички със сирене и магданоз
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Толкова ароматни, толкова вкусни могат да бъдат само нашите содени кифлички със сирене и магданоз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното и останалите продукти замесете тесто, като маята натрошавате направо в брашното. Оставяте тестото на топло и покрито за около 40 минути.

След това го разделяте на равни части, от които оформяте топки. Разточвате една от топките на кръгла кора с дебелина около половин см. Намазвате я с меко масло.

След това правите още една кора и я поставяте върху първата. Разточвате заедно двете кори на една тънка кора. Разрязвате кората на 8 части.

От всеки получен триъгълник правите кифличка, като преди това под върха на триъгълника правите 2 разреза, поставяте от плънката и завивате.

Редите приготвените кифлички на разстояние в тавата от фурната, застлана с хартия.

Покривате тавата с кърпа и оставяте така кифличките да почиват за половин час.

След това ги намазвате с разбито цяло яйце и печете солените кифлички в умерена фурна на 180 градуса.

Солените кифлички със сирене и магданоз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: