Свинско с вино и праз на фурна

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
330
2k
705
1k
3
13/11/2017
"Истинска есенна класика - свинско, праз и вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 683
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го подсушете. Нарежете го на малки пържолки, дебели около 1-1.5 см. Ако желаете може да го нарежете и на късчета.

В чиния смесете брашното, черния пипер и 2-3 щипки сол. Разбъркайте хубаво сухата смес и оваляйте в нея месото.

В дълбок тиган загрейте олиото и маслото и запечатайте месото, като го запържите от двете страни докато стане златисто на цвят.

Извадете го и го оставете настрана, а в тигана сложете нарязания на не много дребно праз лук. Налейте водата и задушавайте около 5 минути и разбърквайте периодично.

След това добавете нарязани на парченца домати, червен пипер, зеленчуковата подправка, риган и сол на вкус. Разбъркайте и задушавайте още 5 минути.

Вземете тавичка и изсипете в нея половината от задушения лук. Отгоре подредете запърженото свинско месо и го покрийте с останалия лук.

Залейте с червеното вино и покрийте тавичката с алуминиево фолио. Печете около 30 минути, след което махнете фолиото и печете още 10 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар