Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с бира и зеленчуци

Пилешки дробчета с бира и зеленчуци

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пилешки дробчета с бира и зеленчуци
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Щом има пилешки дробчета и бира, винаги може да разчитате на нас, нали знаете"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 опаковка
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилешките дробчета и ги редим в тава. Овкусяваме ги с малко сол.

След това подреждаме последователно отгоре им - нарязаните на ивички гъби, нарязаните на лентички моркови (за по-лесно аз ги минавам с белачката - както се прави чипс) и лука на полумесеци.

Овкусяваме със сол, пипер и чубрица, заливаме с бирата и олиото.

Покриваме с фолио и печем биреното мезе на 220 градуса за 30 минути, след което махаме фолиото и печем до готовност.

Пилешките дробчета с бира и зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: