Начин на приготвяне
За приготвянето на печените пилешки дробчета със зеленчуци започнете с беленето и варенето на картофите в подсолена вода.
Измийте в няколко води пилешките дробчета и ги прецедете. Поръсете подсушените дробчета с брашно, сол, черен пипер и чубрица на вкус.
В тава нарежете лука, чушките на ивици, обелените тиквички и домат на кубчета, поръсете със сол на вкус и ситно нарязания магданоз.
Разбъркайте зеленчуците, за да се смесят и оформете в средата на тавата кладенче, поставете в него овкусените дробчета.
Срежете сварените картофи на две половини и ги разпределете върху зеленчуците заедно с обелените и цели скилидки чесън.
Полейте пилешките дробчета със зеленчуци със зехтина равномерно и поръсете с червения пипер.
Поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете за около 30-35 минути.
Сервирайте печените пилешки дробчета с подходяща салата.