Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени пилешки дробчета със зеленчуци

Печени пилешки дробчета със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени пилешки дробчета със зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази вкусна вечеря от печени дробчета със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • тиквички - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • пресен лук - 5 стръка
  • домати - 1 бр. голям
  • черен пипер - на вкус смлян
  • чубрица - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на печените пилешки дробчета със зеленчуци започнете с беленето и варенето на картофите в подсолена вода.

Измийте в няколко води пилешките дробчета и ги прецедете. Поръсете подсушените дробчета с брашно, сол, черен пипер и чубрица на вкус.

В тава нарежете лука, чушките на ивици, обелените тиквички и домат на кубчета, поръсете със сол на вкус и ситно нарязания магданоз.

Разбъркайте зеленчуците, за да се смесят и оформете в средата на тавата кладенче, поставете в него овкусените дробчета.

Срежете сварените картофи на две половини и ги разпределете върху зеленчуците заедно с обелените и цели скилидки чесън.

Полейте пилешките дробчета със зеленчуци със зехтина равномерно и поръсете с червения пипер.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете за около 30-35 минути.

Сервирайте печените пилешки дробчета с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: