Начин на приготвяне
Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко и водата. Изсипете яйчената смес в сухите съставки.
Бъркайте до еднородна смес. Накрая добавете горещото кафе, като бъркате непрекъснато. Ако варите кафето в джезве го прецедете преди да го сипете.
Изсипете сместа в голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Моята е с размери 35-27 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Оставете блата да изстине напълно. Разделете го на 3 еднакви платки. Разбийте конфитюра с пасатор за кратко, за да е гладко.
Сложете първата платка в подходяща чиния, намажете с 1/3 от конфитюра. Слагате втората отгоре мажете отново и така и с третата. Най-отгоре завършвате с конфитюр. Оставяте за 1-2 часа в хладилник.
За глазурата - разтопете за кратко течния шоколад и го нанесете с лъжица хаотично отгоре. Може да ползвате и обикновен шоколад с малко масло или олио.
Нарежете на пастички и се насладете!
Какаовите пастички са чудни!