Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер до получаването на пухкава смес, захарта се разтваря в млякото, след което се сипва при яйцата, като разбъркваме с шпатула.
Сипваме и олиото, след това сипваме пресети брашно, бакпулвера и какаото. Добавяме още брашно до получаването на хомогенна кексова смес. Изсипваме сместа върху хартия за печене(в голяма правоъгълна тава), разстиламе равномерно с лъжица и печем на 180-200 градуса за 15-20 мин. или до готовност.
След като блатът е изпечен, го оставяме да изстине напълно.
Докато изстива блатът, приготвяме крема, като разбиваме с миксер сметаната и захарта до получаването на пухкава, твърда пяна и добавяме кората от половин лимон.
След като блатът е изстинал, го нарязваме на малки квадратчета. Слепваме ги две по две със сметаната, отгоре слагаме още сметана и декорираме с ягоди и лимон.