Начин на приготвяне
Гъбите сърнели, които току-що сме набрали, се почистват от горната страна на шапката със суха четка, изтупват се леко, отстранява им се пънчето и се нареждат със шапките обърнати нагоре в две тавички, намазани с малко масло.
Останалото масло, оставено на стайна температура, за да може да се работи по-лесно с него, се разбърква с малко сол, черен пипер и пресованите скилидки чесън.
Така приготвеното масло се разпределя равномерно върху сърнелите, поръсват се малко сол и прясно смлян черен пипер и се запичат във фурната (180 градуса) за около - 10-15 минути, на средна решетка и включен вентилатор. Трябва леко да покафенеят и да замиришат на препечено масло.
Още топли гъбите се прехвърлят в порционни чинии, поливат се с малко ябълков оцет, гарнират се с кръгчета кромид лук и стръкчета ароматен свеж копър.
Изключително вкусно предястие или мезе... опитайте и преценете!
Добър апетит и наздраве!
Предястието от прясно набрани гъби сърнели е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за панирани гъби и гъби в масло.
Коментари