Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от прясно набрани гъби сърнели

Предястие от прясно набрани гъби сърнели

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Предястие от прясно набрани гъби сърнели
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само за разбирачи - предястие от прясно набрани гъби сърнели"

Необходими Продукти

  • сърнели - около 25 бр. прясно набрани
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • ябълков оцет
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите сърнели, които току-що сме набрали, се почистват от горната страна на шапката със суха четка, изтупват се леко, отстранява им се пънчето и се нареждат със шапките обърнати нагоре в две тавички, намазани с малко масло.

Останалото масло, оставено на стайна температура, за да може да се работи по-лесно с него, се разбърква с малко сол, черен пипер и пресованите скилидки чесън.

Така приготвеното масло се разпределя равномерно върху сърнелите, поръсват се малко сол и прясно смлян черен пипер и се запичат във фурната (180 градуса) за около - 10-15 минути, на средна решетка и включен вентилатор. Трябва леко да покафенеят и да замиришат на препечено масло.

Още топли гъбите се прехвърлят в порционни чинии, поливат се с малко ябълков оцет, гарнират се с кръгчета кромид лук и стръкчета ароматен свеж копър.

Изключително вкусно предястие или мезе... опитайте и преценете!

Добър апетит и наздраве!

Предястието от прясно набрани гъби сърнели е готово.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за панирани гъби и гъби в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Обожавам гъби във всякакъв вариант. Само десерт не съм измислила с тях. За съжаление тази година не остана време да си съберем пресни, а и да си изсушим.
23.11.2017 11:26
5