Пълнена тиква с месо и гъби

16/11/2017
Йорданка
отЙорданкаИноватор3642601743
"Който я е опитал, знае за какво говорим, а останалите - може само да съжалявате, защото няма по-вкусна комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 365
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата и я подсушете. Отрежете края на дръжката, като оформите гърненце. Може да използвате всякакъв вид тиква по ваш вкус и предпочитание.

Издълбайте тиквата, за да отстраните семките и меката част. След като я почистите, поръсете с малко сол страните. Загрейте олиото на котлона. Обелете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и го задушете.

Добавете почистения морков, нарязан на филийки, и разбъркайте. Почистете чушката от семките, нарежете на малки парчета и добавете.

Нарежете гъбите и ги прибавете при останалите зеленчуци. Нарежете свинското месо на малки парчета, прибавете го при зеленчуците и разбъркайте. Сложете сол и черен пипер на вкус. Добавете червения пипер и разбъркайте добре.

Залейте с бялото вино и соевия сос и оставете да къкри докато виното изчезне. Прибавете нарязаното на кубчета пушено месо и разбъркайте. Сложете чубрица на вкус и добавете накрая нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре и махнете от котлона.

Сложете тиквата в подходяща тава. Добавете малко вода в тавата. Напълнете тиквата със свинското месо и зеленчуците. Покрийте тиквата отгоре с алуминиево фолио.

Печем във фурна на 180 градуса за около два часа. Отвиваме фолиото и добавяме настъргания кашкавал отгоре.

Връщаме в печката и печем още 15-20 минути или докато се запече отгоре. Сервирайте пълнената тиква топла с чаша вино по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар