gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свинско, грах и картофи

Яхния със свинско, грах и картофи

Яхния със свинско, грах и картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
16/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусната яхния е като балсам за стомаха, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - 600 г
  • грах - 1 буркан
  • домати - 1 ч.ч. от буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо и нарязваме на хапки.

Зеленчуците почистваме, като лука и морковите нарязваме на ситно. Картофите белим и режем на по-едри кубчета.

Граха, доматите от буркан и картофите слагаме в гювеч. В тенджера с мазнина изпържваме месото, след което прибавяме в гювеча.

В същата мазнина изпържваме лука, прибавяме и червения пипер, разбъркваме и изсипваме в гювеча. Наливаме толкова вода, колкото да се покрият продуктите.

Прибавяме и останалите подправки, след което брашното размиваме с водичка и изсипваме в гювеча.

Разбъркваме добре и слагаме да се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: