Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Царевичен кейк с маслини

Царевичен кейк с маслини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Царевичен кейк с маслини
Снимка: Марияна
1 / 4
16/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Когато ни се хапва нещо соленичко, опитайте този разкошен царевичен кейк с маслини"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • царевично брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • черни маслини - 15 бр. черни (без костилки)
  • яйца - 3 бр. малки
  • олио - за намазване на тавичката
  • брашно - за поръсване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре.

Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес.

После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.

Намазваме тавичка с диаметър около 25 см с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки равномерно.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем на парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: