Начин на приготвяне
Слагаме царевичното брашно в купа и добавяме солта и бакпулвера и разбъркваме много добре.
В друга купа разбиваме с вилица или телена бъркалка 2 бр. яйца.
В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Правим си кладенче по средата. Добавяме яйцата при брашното. Оставяме млякото да шупне и после го прибавяме към останалите съставки. Разбъркваме много добре.
Оставяме на стайна температура 125 г масло преди да почнем да приготвяме кейка. В купата при другите продукти прибавяме 100 меко масло и отново разбъркваме много добре с лъжица.
Натрошаваме сиренето и го слагаме вътре и разбъркваме. По рецепта няма сирене, но аз сложих 2/3 ч.ч българско саламурено сирене и стана много добре.
Измиваме доматите. Нарязваме ги на шайби. Включваме котлона. В термоустойчив тиган с малка дръжка или друг подходящ съд /в случая аз ползвах тавичка/ слагаме на котлона. Вътре слагаме 20 г масло да се сгорещи и да се облее навсякъде по дъното. Поръсваме със захарта.
Нареждаме върху горещото масло шайбите от доматите и после изливаме кашата /жълта и гъстичка/. Дърпаме от котлона и заглаждаме.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност за около 30-35 мин. Като поизстине го обръщаме върху голяма чиния и режем на парчета.
Да ви е сладко! Получава се много вкусен мек кейк с вкус на масло, сирене, домати и царевица.
Рецептата е на Лора и Стоян от Бан Апети.