Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца по Марокански

Кюфтенца по Марокански

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Кюфтенца по Марокански
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Когато не ни остава време да отскочим до Мароко за да опитаме този деликатес, можем да си го приготвим и вкъщи"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 250 г
  • лук - 1/2 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • олио - 30 мл
  • за соса
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с останалите съставки и и оформяте малки кюфтенца. Запържвате добре и от двете страни и доливате съставките за соса без яйцата (лукът е настърган).

Разбърквате 1-2 минути, докато водата от доматите се поизпари и добавяте едното яйце разбито.

Бъркате още 2 минути и чуквате другото яйце отгоре върху кюфтенцата - то обаче е цяло.

За да не се разтече, може да му направите малко кладенче между кюфтетата.

Захлупвате с капак и допържвате още 2-3 минути или до готовност на яйцето.

Кюфтенцата по Марокански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: