Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби и картофи на фурна

Пържоли с гъби и картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли с гъби и картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Опитваме се да си представим по-вкусна комбинация, но не можем Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 броя, свински пържоли
  • картофи - 6 броя, по - едри, с еднаква форма
  • гъби - 500 г по избор
  • бира - 250 мл
  • сол - на вкус
  • За мариноването
  • соев сос - 6 - 8 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки пресован
  • бира - 2 с.л. плодова
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • лук - стръкчета пресен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки за маринатата, за да се получи средно гъста паста. Добре осолете пържолите, като преди това леко може да ги начукате. Намажете ги отвсякъде с маринатата и ги оставете в покрит съд в хладилника за няколко часа.

Почистете гъбите и ги задушете за кратко в малко сгорещена мазнина. Подредете пържолите в голяма подмазнена тава и отгоре сипете гъбите.

Картофите добре измийте и почистете. Нарежете ги на парчета, но не до долу, за да останат цели. Всеки картоф добре поръсете със сол, черен пипер. Подредете и тях в тавата. Полейте ги със струйка мазнина.

От едната страна на тавата долейте бирата и леко раздрусайте. Сложете фолио и пъхнете всичко да се пече в загряна на около 200-220 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио.

Поднесете пържолите с гъби и картофи на фурна с малко скълцан пресен лук и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ради Чакова
Ради Чакова
страхотна рецепта,пържолите стават крехки.
17.09.2014 23:03
кок
кок
колко време се пече
25.01.2014 14:22
5
1
Покажи всички подкоментари