Начин на приготвяне
Смесете яйцата, брашното, захарта, прясното мляко, ваниловия екстракт и солта.
Разбийте в кухненски робот или с помощта на миксер до хомогенно палачинково тесто.
Оставете сместа за около 20 минути, до пълното разтваряне на брашното.
Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете дъното на дълбока тава за печене с домакинска хартия.
Намажете с размекнатото масло. Изсипете сместа и печете палачинката докато се издуе/15-20 минути/.
Отстранете палачинката от фурната, поставете я в подходяща чиния и я гарнирайте по ваше желание - свежи плодове, сметана, топинг, шоколад, сладко.
Аз гарнирах със сладко от боровинки и плодов топинг.
Поръсете обилно с пудра захар.
Неустоимата печена немска палачинка е готова.