Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питки със сирене и магданоз

Питки със сирене и магданоз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Питки със сирене и магданоз
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • мая - 1 бр. суха
  • масло - 100 г меко
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - за замесване
  • жълтъци - 1 бр.
  • семена - за поръсване
  • За плънката
  • сирене - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него добавяме маята, прясното мляко, зехтина, солта и омекналото масло. С помощта на хладка вода замесваме меко тесто. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме да втаса за около 30 минути.

От втасалото тесто откъсваме топки, които с помощта на ръка разтегляме леко, върху дланта си, в средата на всяка кора слагаме плънка от натрошеното сирене, разбъркано със ситно нарязан магданоз.

Покриваме с тесто плънката и подреждаме готовите топки в тава, намазана с мазнина. Оставяме топките да втасат отново за около 20 минути и ги намазваме с разбит жълтък, поръсваме със семена.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: