Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и към него добавяме маята, прясното мляко, зехтина, солта и омекналото масло. С помощта на хладка вода замесваме меко тесто. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме да втаса за около 30 минути.
От втасалото тесто откъсваме топки, които с помощта на ръка разтегляме леко, върху дланта си, в средата на всяка кора слагаме плънка от натрошеното сирене, разбъркано със ситно нарязан магданоз.
Покриваме с тесто плънката и подреждаме готовите топки в тава, намазана с мазнина. Оставяме топките да втасат отново за около 20 минути и ги намазваме с разбит жълтък, поръсваме със семена.
Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.