Лесен кекс с шоколадова глазура

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
364
1k
601
708
2
19/11/2017
"Раз-два и кексъте готов, сега само трябва да го опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 884
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Белтъците се разделят от жълтъците.

2. Белтъците се разбиват с кристалната захар до здрава пухкава маса.

3. Кравето масло се разбива с пудрата захар до побеляване. След това се прибавят жълтъците 1 по 1 при непрекъснато бъркане. Двете смеси се смесват и се объркват леко.

4. Брашното, заедно с бакпулвера и какаото, се пресява и се прибавя към сместа. Готовото тесто се изсипва във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно.

5. Пече се на 180-200 градуса за около 30-40 минути.

6. На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото. След охлаждане се залива с шоколадовата глазура.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар