Руска шарлота с ябълки

M&RM&R
Новак
3
2
20/11/2017
"Поздравяваме руските си съграждани за тази вкусна шарлота с ябълки и им благодарим за рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 095
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 или 4 бр. (може да се заменят с круши, праскови или кайсии)
  • HOSSO - 1 с.л.
  • ванилия - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до образуване на гъста пяна.

Към тях се добавя пресято брашно и щателно се разбърква.

Ябълките се измиват и обелват. Режат се на неголеми парченца.

Формата се намазва с олио. На дъното й се разстилат ябълките и се заливат с получилото се тесто.

Печката се загрява до 180 градуса и шарлотата се пече 45 минути до получаване на златиста коричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боряна
Боряна
07.08.2019 20:58
Аз поръсих малко канела върху нарязаните ябълки и добавих ситно смлени орехи в тестото. Много приятен вкус се получи.
0
0