Руска шарлота с ябълки

M&RM&R
Новак
3149
Руска шарлота с ябълки
Снимка: Боряна
2 / 3
20/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Поздравяваме руските си съграждани за тази вкусна шарлота с ябълки и им благодарим за рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 или 4 бр. (може да се заменят с круши, праскови или кайсии)
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до образуване на гъста пяна.

Към тях се добавя пресято брашно и щателно се разбърква.

Ябълките се измиват и обелват. Режат се на неголеми парченца.

Формата се намазва с олио. На дъното й се разстилат ябълките и се заливат с получилото се тесто.

Печката се загрява до 180 градуса и шарлотата се пече 45 минути до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна
Боряна
Аз поръсих малко канела върху нарязаните ябълки и добавих ситно смлени орехи в тестото. Много приятен вкус се получи.
07.08.2019 20:58