Начин на приготвяне
Сложете в купа каймата и към нея прибавете лука рендосан на ренде, филията хляб, натопена във вода и изстискана, ситно нарязан магданоз, чубрицата, черния пипер и сол на вкус.
Размесете добре и от получената смес направете малки кюфтенца, малко по-големи от топчета за супа.
Сгорещете олиото и ги изпържете до зачервяване от всички страни.
Извадете изпържените кюфтенца и ги подредете в тавичка.
Пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с нея залейте кюфтенцата.
Отгоре залейте с част от мазнината, в която сте пържили кюфтенцата.
Сложете тавичката в загрята фурна и печете около 30 минути на 200 градуса.
Извадете запеканката и по желание я поръсете със ситно нарязан магданоз и чесън.
Запеканката с кюфтенца по овчарски е готова.