Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Запеканка с кюфтенца по овчарски

Запеканка с кюфтенца по овчарски

Запеканка с кюфтенца по овчарски
Снимка: Гергана Георгиева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Нещо бързо, нещо вкусно - вижте нашето най-добро предложение"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • хляб - 1/2 филия
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 150 мл
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа каймата и към нея прибавете лука рендосан на ренде, филията хляб, натопена във вода и изстискана, ситно нарязан магданоз, чубрицата, черния пипер и сол на вкус.

Размесете добре и от получената смес направете малки кюфтенца, малко по-големи от топчета за супа.

Сгорещете олиото и ги изпържете до зачервяване от всички страни.

Извадете изпържените кюфтенца и ги подредете в тавичка.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с нея залейте кюфтенцата.

Отгоре залейте с част от мазнината, в която сте пържили кюфтенцата.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете около 30 минути на 200 градуса.

Извадете запеканката и по желание я поръсете със ситно нарязан магданоз и чесън.

Запеканката с кюфтенца по овчарски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: