Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Зимна салата на бенедиктинските монаси

Зимна салата на бенедиктинските монаси

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Зимна салата на бенедиктинските монаси
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Без значение каква вяра изповядвате много ще ви хареса витаминозната и колоритна зимна салата на бенедиктинските монаси"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 бр.
  • черна ряпа - 2 бр.
  • червена ряпа - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр. зелени (granny smith)
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло, репите и ябълките се обелват и се измиват. Морковите също се почистват.

Червеното цвекло се настъргва първо. След това заедно червената и черната ряпа се смесват с ябълките и се настъргват.

Накрая се оставят морковите. Салатата може да се подреди или да се смесят всички продукти заедно.

Посолява се и се оставя да престои така 10-15 минути без да се залива с дресинга.

Портокалът и лимонът се изцеждат и се разбъркват заедно със зехтина.

С този дресинг се полива витаминозната салата. Също е възможно всички продукти да се сварят и тогава да се настържат.

Зимната салата на бенедиктинските монаси е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: