Чифликчийски сарми

21/11/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се налива. Месото и празът се нарязват. В подходящ съд се поставят нарязаните продукти и накиснатия булгур.

Прибавят се чубрицата, солта, ситно нарязания магданоз и кимионът. Размесва се до хомогенизиране.

В нагорещено олио се запържва за кратко червеният пипер, сипва се доматеното пюре и се разрежда с половината от червеното вино. Добавя се и размесеното с продуктите месо.

От приготвената плънка се завиват сарми, подреждат се в дълбок гювеч, заливат се с равни количества зелев сок и вода, и останалото вино колкото да ги покрие.

Запичат се 40- 50 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар