Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Тиквички с ориз и кашкавал на фурна

Тиквички с ориз и кашкавал на фурна

Тиквички с ориз и кашкавал на фурна2 / 2
21/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"От всички вкусни рецепти за тиквички, тази определено е най-вкусната"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кашкавал - 60 г
  • магданоз
  • копър
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се лукът и тиквичката, нарязват се на парченца. Загрява се олио в тенджерка, запържва се лукът и тиквичката за 3-4 минути. Добавя се измитият ориз, пържи се да стане прозрачен.

Сипва се гореща вода - 3 ч.ч., овкусява се със сол, черен пипер и нарязан на ситно копър. Прехвърля се в тава, печем на умерена фурна на 180 градуса докато водата изври и оризът омекне.

В купа се разбиват яйцата с киселото мляко и 1 с. л. брашно. Заливаме ястието и печем до златиста коричка.

Изважда се запеканката и я поръсваме с настърган кашкавал, от топлината той се разтопява. Поръсваме с нарязан пресен магданоз и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: