Фритата със сирене и лук

04/09/2012
"Уж не сме гладни и сме на диета, но ако приготвите фритата, хич няма да ви откажем "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 235
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие и запържете ситно скълцания праз. Оставете го настрана да се охлади.

Отделно разбъркайте царевичното брашно с част от млякото. Разбъркайте и добавете останалото мляко, яйцата и сметаната.

Подправете сместа със сол и черен пипер и разбийте добре. Накрая прибавете настъргания Пармезан или Грюер - може и обикновен кашкавал и натрошеното едро сирене.

Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, сипете запържения праз и едро нарязаните стръкчета див лук. Объркайте внимателно и леко.

Сложете фритатата да се пече в предварително загряна на около 220 градуса фурна за 25-30 минути или докато се стегне и добие златист цвят. Поднесете фритатата със сирене и лук леко охладена и нарязана на парчета.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар