Начин на приготвяне
Нарежете плешката на средно големи парчета и сложете за кратко в студена вода с няколко капки оцет да се изкисне. Измийте, отцедете и сложете в дълбок тиган с олиото да се запържва.
Нарежете червената чушка на ситно с малко от лука и сложете в тавичката с малко олио да се запържват. Измийте ориза и добавете и него, запържете ги заедно.
Извадете от фурната, сипете 3 чаши вода, зеленчуковата подправка, черния пипер, чубрицата и хубаво разбъркайте. Отгоре подредете запърженото месо, чушките и сложете да се запича.
Морковите и червения лук нарежете на ивици и сложете да се задушават под капак когато леко се зачервят сложете 2 с.л мед и оставете да се карамелизират.
Сервирайте месото с тази чудна медена гарнитура, която много си допада с ориз.