Начин на приготвяне
Нарежете домата на малки кубчета. Той не трябва да е презрял, а твърд. Ако кожата му е много дебела (това зависи от сорта) добре е да я обелите.
Накълцайте на ситно дивия лук и смесете с доматите. Прибавете зехтина, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Филето от сьомга също направете на малки кубчета и омесете със соса уорчестър, табаско и черен пипер.
В широка чиния поставете квадратен или кръгъл ринг (при липсата на такъв може да ползвате разрязана пластмасова бутилка от вода например) и започнете да оформяте пластовете за нашия тартар.
На дъното сложете крема сиренето, притискайки с лъжичка, за да поеме формата на ринга. Заравнете добре. Върху него разпределете кубчетата овкусени домати, без сока, който са отделили.
Отгоре сложете сьомгата, отново притискайки, за да стане компактна и заеме формата на ринга. Завършете с черния хайвер, разпределяйки го на тънък пласт.
Премахнете внимателно ринга, украсете със листенцата рукола и сервирайте.
Добър апетит! Тартарът от пушена сьомга е страхотно предястие.
Коментари
Казвам го, защото и друга колежка ни показваше лъжици с черен хайвер как се лееха из чинията ѝ, и аз подведена от общото взех че гласувах, а последствие това което ни показа изобщо не кореспондираше с показаната ѝ рецепта за черен хайвер.
Дани!!