Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Лесна рецепта за толумбички

Лесна рецепта за толумбички

ПресиянаПресияна
Новак
997
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Запретвайте ръкави, тези вкусни и лесни толумбички може всеки да приготви. Да ви сладко!"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл.
  • масло - 125 грама
  • яйца - 6 броя
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - сок от един лимон
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно и се бърка с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа започне да се отлепва от съда.

Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновият сок.

С шприц шприцоваме толумбичките и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
540
412
315
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер! Но думата е тулумбичка!
13.12.2022 18:23
1
1
Дени
Дени
Много ефикасна рецепта!
18.04.2014 18:06
14
3
Uliana
Uliana
Моите станаха вкусни но нещо формировката не се получи
02.02.2014 18:47
10
5
1
Покажи всички подкоментари
Краси
Краси
Съгласна съм с Делян-брашното трябва да е повече и сокът от лимон не е задължителен.
13.11.2013 11:21
11
5
Павлина
Павлина
Направих толумбичките по тази рецепта,станаха чудесни,но леко накисиляваха от сиропа.следващият път ще намаля количеството на лимоновия сок.Благодаря за чудесната рецепта!
29.10.2013 16:52
5
2
Джаки
Джаки
а коя вода за какво е, че има 2 пъти вода при продуктите?
23.10.2013 15:39
7
1
Покажи всички подкоментари
диди
диди
яицата са седем и брашното е десет средно големи супени лъжици с връх и се пържат в горещо олио чиито количество е като за пържени картофи
23.10.2013 15:03
1
3
делян
делян
Брашното трябва да е повече, колега. Колкото вода, толкова грама и брашно.
14.10.2013 21:12
22
2
1
Покажи всички подкоментари