Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с картофи

Свински кебап с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински кебап с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Месо с картофи - хем лесно, хем гарантирано вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • лук - 2 големи глави кромид
  • картофи - 5 броя
  • моркови - 3 броя
  • чушки - 2 броя, не много големи
  • домати - 300 г консерва белени
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 стръкче
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • ориз - 1/3 ч.ч. за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се реже на малки кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и соев сос. Запържете равномерно в сгорещена мазнина месото до златисто от всяка страна.

Нарежете кромида на полумесеци и го добавете към свинското. Оставете и той да се запържи на тих огън, след което добавете нарязаните на колелца чушки и моркови.

Щом и те се позапържат, добавете скълцания чесън и долейте виното. Щом алкохолът се редуцира, сипете намачканите домати. След 5 минути овкусете със сол и черен пипер.

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сипете ги в намазнена йенска тава с капак и ги овкусете със сол и пипер. Добавете стръкчето розмарин и сипете отгоре кебапа.

Долейте малко гореща вода, за да се попокрият всички продукти в тава. Сложете капака и пъхнете ястието да се печете на 180 градуса към 1 час и 30 минути.

Поднесете порция от свинския кебап с гарнитура от сварен и овкусен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
45
31
21
10
Дай твоята оценка: