Начин на приготвяне
Добре измийте и подсушете чушките сиврия, почистете скилидките разполовете ги, а лука и лимоните нарежете на кръгчета или полумесеци.
Започнете да редите чушки, лук, чесън и лимони, като между тях слагате по малко натрошен на 2 дафинов лист, синап и черен пипер.
Кипнете саламура в съд на котлона, като на 1 л вода добавите 3 с.л. морска сол и 2 с.л. захар, както и малко оцет.
Отделете част от саламурата за допълване на дамаджаната после, и залейте останалата в бурканите. Оставете да престоят така за 1 нощ.
На следващия ден течността се е попила от чушките и долейте догоре заделената саламура. Притиснете туршията от чушки сиврия с чиния и сложете капака на бидона.
Когато туршията е готова, чушките сиврия пожълтяват.