Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печена Сиврия в буркани

Печена Сиврия в буркани

Печена Сиврия в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
28/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1 буркан
"Толкова са вкусни тези чушки, че до Нова година обикновено сме ги изяли до последната!"

Необходими Продукти

  • чушки сиврия - 10 - 12 бр.
  • магданоз - 5 стръкчета
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • олио - 100 мл
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и им подрязваме дръжките. Изпичаме ги и ги обелваме.

Нарязваме магданоза на дребно, обелваме чесъна и него нарязваме на дребно.

Вземаме чист и сух буркан от 800 мл и започваме да подреждаме плътно чушките, като на няколко места между тях поръсваме с пресен магданоз, чесън и зрънца черен пипер.

Когато напълним догоре буркана, прибавяме олиото, оцета, солта и захарта.

Затваряме здраво с капачка и стерилизираме за 5 минути.

Изваждаме ги и ги обръщаме върху капачката.

Така приготвени чушките са с дълга трайност и особено вкусни през зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: