Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Постен шоколадов крем с ябълки

Постен шоколадов крем с ябълки

Постен шоколадов крем с ябълки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всички вкъщи искат да опитате постния шоколадов крем с ябълки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр
  • вода - 1/2 ч.ч..
  • мед - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • бадемово мляко - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. - натурално
  • олио - 1/2 ч.л.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги настъргваме.

Сипваме ги в тенджера с незалепващо покритие. Добавяме водата и кипваме.

Варим 5-6 минути и добавяме меда, канелата и содата. От содата сместа ще се разпени, така че трябва енергично да се бърка.

Варим още 2-3 минути и сипваме бадемовото мляко, разтвореното в малко вода нишесте, какаото и олиото.

Продължаваме да варим нашия шоколадов крем при непрекъснато разбъркване още около 10-12 минути до сгъстяване.

Сопваме постния крем в купички и след като малко се охлади, прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Сервираме постен шоколадов крем с ябълки поръсен с нарязани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: