Начин на приготвяне
Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Запържете кубчетата бекон за около 10 мин.
Отцедете бекона и в мазнината в тигана запържете предварително нарязаните на дребни кубчета лук и чушка. Пържете до омекване около 7 мин.
Извадете и добавете предварително нарязаното свинско на късчета. Пържете около 10 мин, като непрекъснато разбърквате. Добавете червения пипер, чесъна на прах и черния пипер. Разбъркайте хубаво още около минута.
Прибавете бекона с чушките и лука. Изсипете доматите и бульона. Оставете ястието да заври и намалете котлона на слаба към умерена температура.
Похлупете с капак и гответе около 70 минути, като разбърквате периодично.
Сервирайте върху паста, като върху яхнията сипете заквасена сметана и поръсите с нарязан магданоз.
Унгарската яхния със свинско месо (Porkolt) е готова.