Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Цветна яхния със свинско месо

Цветна яхния със свинско месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Цветна яхния със свинско месо
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - 600 г, печурки
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
  • бяло вино - ½ к.ч.
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • камби - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка, млян
  • люти чушки - 3 бр., от буркан
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо и го нарязваме на жулиени.

В дълбок тефлонов съд на силен огън запържваме до златисто месото без мазнина.

Изваждаме го и в същия съд изсипваме олиото, в което запържваме последователно нарязаните на ивици лук, чушка, морков и гъби.

Добавяме нарязания на ситно чесън и изпърженото месо.

Прибавяме също и доматите, нарязани на ситно, дафиновия лист, лютите чушлета, червения пипер, овкусяваме ястието със солта и черния пипер.

Намаляваме силата на котлона и заливаме с бялото вино. Задушаваме за около 20 минути.

Когато е готово, прибавяме ситно нарязания магданоз.

Сервираме ястието с ориз или пилаф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: