Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сладки Руски шапки

Сладки Руски шапки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сладки Руски шапки
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
22
"Шапки сваляме на автора на рецептата за сладки руски шапки - страшно вкусни са"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 150 г краве
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л. пълна с връх
  • бадемово брашно - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • изрезки от блата - 100 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • масло - 100 г краве
  • захар - 100 г пудра
  • бадемово брашно - 50 г
  • есенция ром - няколко капки
  • за овалване
  • бадемово брашно - 80 гр
  • за глазура
  • шоколад - 100 г бял
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Направете блата, като разбиете маслото със захарта, добавете жълтъците на яйцата един по един до усвояването им от сместа. Добавете ванилията.

Прибавете какаото и двата вида бяло и бадемово брашно. Разбийте белтъците на твърд сняг. Добавете ги по малко в сместа с бадемите, като разбърквате с въртеливи движения.

Изсипете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене, и изравнете хубаво с шпатула. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. Извадете и оставете да се охлади.

Изрежете кръгчета с диаметър около 5 см.

Направете крема, като смесите изрезките от блата, нарязани на ситно, мекото масло, млякото и останалите продукти. Разбъркайте хубаво до получаването на крем.

Разтопете маслото с начупения на дребно шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане.

Вземете едно кръгче, намажете го с крем около 1 ч.л и залепете с друго кръгче. Намажете отстрани залепените кръгчета и ги оваляйте в бадемовото брашно.

Капнете с чаена лъжичка отгоре върху всяка сладка и леко завъртете, за да се стече шоколадът до края на пастичката без да протича по бадемовата глазура.

Сладките Руски шапки са готови.

Рецептата е адаптирана от Ossigeno

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: