Свински джолан във фолио

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински джолан във фолио
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 7
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Два часа и половина на бавен огън ще превърнат джолана в истинско кулинарно произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • джолан - 1.4 кг свински заден
  • мед - 4 с.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • кимион - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете хубаво джолана с олио.

Разбъркайте меда със соевия сос, докато се разтвори. Намажете хубаво джолана със сместа. Поръсете с подправките от всички страни.

Намазнете хубаво фолио и загърнете джолана, така че краищата да са вдигнати нагоре, за да не изтече сосът при печенето.

Приберете в хладилника за едно денонощие.

Печете свинското около 2 ч. и 30 мин. в загрята фурна на 200 градуса, като сипвате периодично по малко вода в тавата, в която се пече.

Сервирайте с картофено пюре и соса, отделен при печенето във фолиото.

Свинският джолан във фолио е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Супер ! Ммм .
16.03.2023 03:13