Октопод с картофено пюре

СофияСофияНовак3812
02/12/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете октопода. Включете фурната да се загрее до 200 градуса отгоре и отдолу.

Нарежете 3 глави лук на средни парчета и ги поставете на дъното на тавичка, за да не залепне октоподът, когато водата се изпари. Октоподът се слага върху лука с пипалата надолу, сгънати под тялото.

Овкусете октопода със сол, зехтин и семена от кориандър. Добавете вода, колкото да покрие половината октопод. Сложете алуминиево фолио и печете октопода за 4-5 часа.

Сварете три големи картофа. Обелете ги и ги намачкайте с преса за пюре в тенджера.

Включете котлона и към намачканите картофи добавете прясно мляко. След като омекнат, ги намачкайте отново.

Прибавете студено краве масло и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Продължете да бъркате до готовност.

Сервирайте октопода върху канапе от картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар