Начин на приготвяне
Тиквените семки трябва да бъдат сурови и обелени. Сложете всички семена в сух тиган до умерена температура, за да се запекат.
Запечете ги за 2 минути, докато станат златисти и започнат да ухаят. Трябва да разклащате тигана периодично, за да не загорят.
Когато са готови ги свалете от огъня и ги сложете в малка купа, за да се охладят.
В отделна купа разбъркайте лимоновия сок с черния пипер, кимиона, захарта и зехтина.
Разбийте съставките за дресинга много добре. Почистете и измийте листата от спанак и ги сложете в купа за сервиране.
Поръсете ги с дресинга и разбъркайте. Поръсете половината семена и разбъркайте зеленчуковата салата внимателно, добавете и останалата част семена.
Спаначената салата със семена е много полезна.
Салатата е готова за сервиране!
Коментари