Начин на приготвяне
Сварете тиквата в леко подсолена вода, отцедете и пасирайте.
Загрейте млякото със захарта на среден огън до разтопяването ѝ и сложете сиренето Филаделфия. Бъркайте докато се разтвори и се получи гъстичко хомогенно кремче (внимание! Ако тиквата ви е много сладка, намалете количеството захар).
Разбъркайте две щипки канела в тиквеното пюре и го сипете при чийз-сместа. Отстранете от огъня.
Хидратирайте желатина според указанията на опаковката и го разтворете в топлата, почти гореща, но не и вряща смес.
Разсипете в купички или формички за крем карамел и щом изстинат напълно приберете в хладилник за поне 4-5 часа.
Преди да сервирате пригответе хрупкавата добавка към десерта, като за нея натрошете бисквитите на едричко, сипете тиквеното семе (сурово), овесените ядки, захарта, меда и маслото на стайна температура (меко).
Смесете добре всички тези съставки и запечете във предварително загрята на 200 градуса фурна за 6-7 минути. Охладете и гарнирайте тиквения десерт с вкусните хрупки.
По желание декорирайте с карамелена заливка. Да ви е сладко!