Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маскарпоне и течен шоколад

Торта с маскарпоне и течен шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта с маскарпоне и течен шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10-12 парчета
"Комбинацията между маскарпоне и течен шоколад ни е любима. Затова ще си излапаме сами цялата торта, за което предварително не съжаляваме"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр готови
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • масло - 120 г
  • захар - 5 с.л.
  • шоколад - 5 с.л. течен
  • кафе - 1/2 ч.ч. варено
  • ядки - 100 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тортата може да използвате готови блатове (бели, шоколадови или микс от двата вида) или да си изпечете блатове по избор.

Разбийте маскарпонето с 2 с.л. захар. Останалта захар разбийте с маслото на стайна температура, докато се получи гладък крем. Сметаната разбийте на пухкав сняг. Объркайте маслото с маскарпонето, а след това добавяйте постепенно и объркайте със сметаната.

Започнете да редите тортата. Напоете с 1/3 от кафето първия блат, отгоре крем, втори блат, пак кафе, разстелете леко затопления течен шоколад, крем, блат, напоен с кафе и покрийте цялата торта с крем.

Направете украса от смлени ядки или друга, по желание. Оставете тортата с маскарпоне и течен шоколад за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
514
415
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anita
Anita
А кога се слага течният шоколад?? Никъде не пише!!!
13.08.2015 11:31
1
Галя Т.
Галя Т.
Правих я веднъж и стана много хубава всички я харесаха
16.11.2014 09:34
1
1
Мария А.
Мария А.
Перфектно се получи, благодарим!
03.10.2013 14:32
3
1
galina
galina
стана много сочна,не много сладка на вкус,на мен ми хареса много!
09.03.2013 20:31
1
1
ганка
ганка
супер е
11.01.2013 00:17
1