Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани моркови в буркани

Мариновани моркови в буркани

СофияСофия
Новак
3814628
Мариновани моркови в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • шалот - 250 г
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 250 мл
  • олио - 200 мл
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • билки - по избор /магданоз, див лук, босилек/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват, обелват се и се рендосват на ленти. Варят се 5 мин, отцеждат се и се шокират със студена вода.

За приготвянето на маринатата се смесват оцетъ, олио, черният пипер, солта и захарта.

Шалонът и чесънът се обелват, а чесънът се нарязва на ситно. Морковите се поставят в буркани заедно с целите глави шалот и нарязания чесън. Прибавят се билките и във всеки буркан се налива от маринатата.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на страна за поне 24 часа, преди да се консумират.

Маринованите моркови се съхраняват в хладилник. От тази рецепта се получават 5-8 малки буркана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: